Alexis Bledel v časopise Glamour

10.11.16

V německém časopise Glamour se objevilo interview s Alexis Bledel, ve kterém se rozpovídala o Gilmorových děvčatech. Zjistíme, jak se liší nová série od původního seriálu, jak se změnila její postava Rory Gilmore, proč se jí líbí hrát zajímavé ženské postavy a samozřejmě přijde na řadu i otázka ohledně Roryiiných mužů. Nemohou chybět také fotografie, na kterých to Alexis velmi sluší. Na sobě má kousky od Marca Jacobse, Jil Sander a dalších.

Jaké to bylo hrát znovu Rory po těch letech?

Neobyčejně uspokující. Opravdu málo herců má tu možnost zahrát si svou postavu ještě jednou a přemýšlet nad změnami v jejím životě. Mám za sebou spoustu zkušeností - a to Rory také, takže jsem jí teď hrála jinak.

Bylo těžké chytit znovu to správné tempo takhle upovídané postavy?

Ne. I když bych nemohla mluvit tak rychle jako Rory. Scénáře jsou ale tak dobře napsané, že nebyl problém najít to správné tempo. A mnohem víc teď chápu ty narážky, protože nyní novinky sleduju. Vážně mám pocit, že se mi při natáčení Gilmorek rozrůstá slovní zásoba.

Jaká jsou Gilmorova děvčata v roce 2016? Co se změnilo?

Teď jsou mnohem důležitější technologie a taky se změnily popkulturní odkazy. Zmiňujeme teď třeba Amy Schumer nebo Johna Olivera. Ale jinak je to pořád ten stejný seriál. Na Stars Hollow je zvláštní, že se vůbec nemění. Je to, jako kdyby se zastavil čas. To je důvod, proč je tak snadné navázat na staré příběhy.

Pracuje Rory stále jako novinářka? Píše o Hillary Clinton?

Bohužel ne. Teď je na volné noze a o politice už nepíše. Žurnalistika se změnila a ona si musí zvyknout na fakt, že se mění celý její život. Cestuje a hodně pracuje. Hledá příběhy, o kterých by bylo dobré napsat, a je stále velmi ambiciózní.

Co je tak zajímavého na Gilmorových děvčatech?

Rozhodně ten neobvyklý vztah matky a dcery, který mezi sebou Lorelai a Rory mají. To je to, o čem většina fanoušků mluví v mé přítomnosti. Buď se s tím ztotožňují a nebo si naopak přejí takový vztah mít. Hodně matek a dcer sledují náš seriál společně.

Po Gilmorových děvčatech jste si zahrála role, které jsou opakem Rory. Jako třeba v Sin City či Violet & Daisy. Bylo to proto, že jste si chtěla odpočitnout od idylického světa Gilmorek?

Ano. Chtěla jsem se jako herečka rozvíjet a zkusit něco nového. Když jsem vyrůstala, v akčních filmech jsem viděla pouze muže. Ale každá role hraná mužem, může být zahrána také ženou.

Zahrála jste si v Sesterstvu putovních kalhot s Blake Lively, Americou Ferrera a Amber Tamblyn. Chystá se v nejbližší době třetí část?

Pravděpodobně ano. Blake, America a Amber jsme stále dobří přátelé. Zbožňuju, když jsem součástí filmů, které vyprávějí velké příběhy o ženách. Vždycky jsou tam složité ženské postavy. Ve filmech je dneska málo klišé. Není nic lepšího, než když se vám dostane kladné odezvy od jiné ženy, kterou jste svou prací inspirovala. To se týka i Gilmorových děvčat.

Jste v týmu Deana, Jesse nebo Logana?

Vždycky jsem říkala, že si vybírat nechci. Já prostě nemůžu vybrat jen jednoho. Ale můžu fanoušky uklidnit: tahle otázka bude jednou provždy zodpovězena v nových epizodách.