Dočkali jsme se Laureniny druhé knihy!

16.10.17

Na dnešek jsme se těšili. Dnes v Česku vychází nová kniha Lauren Graham Rychleji mluvit nedokážu. Od zítřka ji najdete na pultech knihkupectví!

Jak jsme už informovali v předešlých článcích, českou verzi vydává nákladatelství Omega a už je několik dní v předprodeji na eshopu Knihy Dobrovský.

Kniha je v pevné vazbě a zdobí ji originální obal se samotnou autorkou. Jedná se o sbírku úvah a hravých esejů doplněnou osobními fotografiemi a výňatky z deníku, který si psala při nedávném natáčení pokračování Gilmorových děvčat. Najdete v ní i bonusovou kapitolu, kterou Lauren letos připsala.

V této knize se herečka Lauren Graham pokusila na chvíli zastavit a ohlédnout se zpět za svým životem. Podělí se s vámi o úsměvné zážitky ze svého dětství, dospívání a přiblíží své herecké začátky až po dobu, kdy si pouštěla trailer k seriálu Famílie a ptala se sebe sama: „Jak jsi to vlastně dokázala?“ Otevřeně mluví o tom, jak je složité žít v Hollywoodu single („kdekdo se o mě bál, protože jsem byla sama tak dlouho“), o nabídce dublovat zadek i o zkušenosti coby porotce v projektu Runway .

V pasáži „Jaké to bylo, část první“ se autorka vrací k maratonu zvanému Gilmorova děvčata a popisuje svou roli „rychle mluvící“ Lorelai Gilmorové. Esej „Jaké to bylo, část druhá“ odhaluje, jak se cítila, když se k této postavě po devíti letech vrátila a co to pro ni znamenalo. Ale o Lauren Graham se dozvíte i další věci: třeba to, že se jednou snažila stát se vegankou nebo že tříhodinové líčení před udílením cen nebylo rozhodně jejím šálkem kávy.

Včera jsme vylosovali tři výherce naší soutěže o tuhle krásnou knihu a do budoucna se můžeme všichni těšit na křest knihy spojený se setkáním fanoušků seriálu, kde bude hostem česká Lorelai Simona Postlerová. Její hlas k nám promlouvá i v traileru na knihu, který můžete zkouknout výše.

A jak se takový trailer namlouvá? Mrkněte do zákulisí.