Gilmorky z pohledu hlavní kostymérky

10.7.16

V krátkém rozhovoru, který si pro nás připravilo oddělení kostýmů studia Warner Bros., se dozvíme pár zajímavostí o postavách od kostymérky Gilmorových děvčat Brendy Maben. Ta se během natáčení podělila o pár zákulisních fotografií. Jednou z nich byla i fotka zachycující na place Melissu McCarthy jako Sookie.

 

S ohledem na to, že uběhlo mezi posledním dílem sedmé série a novými díly Gilmore Girls: A Year in the Life několik let, bylo nutné kostýmy vybírat tak, aby reprezentovaly jak charakter, tak vývoj jednotlivých postav.

"V podstatě jsme začali tam, kde jsme skončili. I přesto, že jsou postavy mnohem starší... Rory je nyní už po škole, dokončila univerzitu... pracovala a cestovala. Takže je její vzhled mnohem důmyslnější, než v době, kdy byla ve Stars Hollow. Byla v Londýně. Cestovala po celém světě, takže si z každého místa, které navštívila a kde pracovala, něco vzala."

"Lauren je nyní také mnohem sofistikovanější... protože je starší, dospělejší. Hotel U vážky si vede opravdu dobře, a tak má víc vyděláno. Může tak víc utrácet za oblečení."

Na řadu přišlo také krátké zhodnocení rozdílů mezi stylem Lorelai a Rory. Dále jsme se od Brendy dozvěděli, jak to bude slušet Roryiným mužům.

"Pán číslo 1, kterého nebudeme jmenovat, zůstal do značné míry stejný, jen je trošku rafinovanější, protože je teď o deset let starší a přidal se mezi pracující. Pán číslo 2, toho jsem ponechala stejného. Kvůli jeho osobnosti. Moc se nezměnil. Vždycky nosil tmavé barvy. K němu patří odstíny šedé a černé. Ne barevné! Dlouho jsme se o tom bavili, ale chtěla jsem ho takového, tak takový zůstal. Je teď dospělejší, ale pořád je to ta stejná osoba. A pán číslo 3... Dala jsem pryč ty jeho roláky. Vydělává spoustu peněz. Vytváří si svůj vlastní styl. Nemusí se nikomu zodpovídat, takže si teď může dělat, co jen chce, pokud jde o styl. Zůstali jsme u luxusní módy. Navíc žil v Londýně, takže je ovlivněný londýnskou a evropskou módou."

Samozřejmě nám nesmí prozradit nic z nových dílů, ale prý je tam opravdu pěkný moment, když se na scéně objeví Sookie.