O čem se mluvilo na tiskovce?

28.7.16

Včera na TCA Press Tour se uskutečnila první tiskovka ohledně nové série Gilmorových děvčat. Panelu Gilmore Girls: A Year in the Life se zúčastnili autorka Amy Sherman-Palladino, producent Dan Palladino a samozřejmě hlavní hvězdy Lauren Graham, Alexis Bledel a Scott Patterson. Díky TVLine také víme, o čem se mluvilo.

Novináři měli možnost vidět první dvě minuty z dílu Winter. Lorelai s Rory jsou v altánku, kolem nich padá sníh a ony diskutují rychlostí světla.

Amy dorazila opět v klobouku (její poznávací znak).

Amy nabádala fanoušky, aby vydrželi a nepodívali se rovnou na závěrečnou scénu s tajemnými posledními čtyřmi slovy. "Bylo by skvělé, kdyby si lidé, kteří chtějí vidět poslední čtyři slova, nejdříve zašli na terapii, která by je toho zbavila. Jde o tu cestu... Bude to znamenat mnohem méně, pokud jen přeskočíte na poslední stránku. Doufám, že si budou lidé chtít užít celou tu jízdu. Je to zábava a stojí to za to."

Lauren promluvila o návratu k roli Lorelai. "Jako by neuplynul žádný čas. Bylo to lehké, zábavné, vzrušující. Byl to ten samý seriál." Později ještě dodala, že je to dar moct se vrátit: "Je to jako jít na vysokou školu, když už jste na to opravdu připraveni."

Amy si je jistá, že je tu ještě hodně témat k řešení. "To je to úžasné na rodině, ty průsery vlastně nikdy nezmizí. Je to neustálý vývoj, jako napravíme to na Díkůvzdání, ne, radši na Vánoce... Radši ne. To je důvod, proč bylo tak skvělé seriál psát. Pořád tu jsou problémy, které jsme ještě nevyčerpali."

Není vyloučeno, že se dočkáme i dalšího pokračování.

Na otázku, jestli je zklamaná, že půjdou všechny čtyři díly ven najednou, Amy odpověděla: "Řekla jsem jim, že se v tom případě oběsím na sprchovém závěsu a oni jen 'Páni, fajn.'"

Návrat na plac nebyl zrovna veselý, nic nebylo na svém místě. Když Amy poprvé vstoupila do Lukova bistra, byly to kulisy pro Pretty Little Liars. "Nic nezbylo, proč taky? Kdo mohl vědět, že se vrátíme?" dodává Lauren.

Alexis se vyjádřila k tomu, že lidi tak moc zajímá na Rory její milostný život. "Je zajímavé, že jsou z toho tak nadšení. Na ní je toho ale mnohem více. Je úžasné, když se lidé zaměří i na její ambice a úspěchy." A jaké bylo natáčení se seriálovými ex? "Objeví se všichni její bývalí a bylo skvělé s nimi zase pracovat... Zodpovíme lidem všechny otázky, ale ne dneska."

Podle Lauren dodává smrt Richarda seriálu hloubku. Seriál je teď dospělejší a postavy toho ze sebe ukáží mnohem více.

Alexis je nadšená, že se fanoušci tolik těší na nové díly.

Amy promluvila i o dramatu ohledně účasti Melissy McCarthy. Podle všeho se kolem toho vytvořila zbytečná bublina. "My ji milujeme. Vždycky jsme věděli, že to nějak vyřešíme. Nějak to ale začalo žít vlastním životem. Každý chce, abychom se všichni mezi sebou nenáviděli."

Lauren k tomu ještě dodala: "Dorazila na jeden z posledních dnů. Kdyby ne, něco bychom na tom, co jsme chtěli vytvořit, postrádali. Bylo to neuvěřitelné. Díky tomu to bude ještě dokonalejší."

Samostatný panel pak Netflix připravil i se svými chlupatými hvězdami, mezi nimiž nemohl chybět Sparky, původní Paul Anka, rozkošný pejsek Lorelai.

Několik fotografií z obou panelů se objevilo na twitteru. Děkujeme za ně! ;)