První stránka scénáře Gilmorových děvčat

7.9.16

Díky magazínu EW si nyní můžeme přečíst, jak začíná první díl s názvem Winter (česky Zima) nové série Gilmore Girls: A Year in the Life. Lorelai se zde setkává s Rory, která právě přiletěla domů, a neodpustí si zavtipkovat na téma Goopu, lifestylového webu vedeného herečkou Gwyneth Paltrow, který se stal jak velkým hitem, tak častým terčem posměchu kvůli některým svým radám ohledně zdravého životního stylu.

Přejedeme přes hlouček lidí a zastavíme se u Lorelai Gilmore sedící na schodech altánu, s dvěma velkými kelímky kávy v rukou a papírovým sáčkem na klíně. Uslyší známý hlas:

Rory: Ahoj!

Lorelai se ohlédne a my se podíváme nahoru, abychom tam našli stát Rory Gilmore, usmívající se a okouzlující.

Lorelai (naštvaně): Tak takhle ty vypadáš, když vystoupíš z letadla?

Rory: Tak takhle ty říkáš ahoj?

Lorelai (vstane): Byla si sedm hodin nacpaná v o trochu lepší plechovce, obklopená lidmi se souchotinami a záškrtem, svrabem, hummusem, vzteklými psy a otupělá z dětí útočících na tvoje sedadlo a kradoucích ti drobný.

Rory: Kterými aerolinkami létáš?

Lorelai: Měla bys vypadat ztahaně a flekatě. Měla bys zpívat "I Dreamed a Dream" se špatným účesem, zatímco by ses prodávala francouzským přístavním dělníkům. Místo toho vypadáš perfektně. Přiznej se. Bylas "zgoopována".

Rory: Nebyla jsem zgoopována.

Lorelai: Děláš jógu v uličce oblečená v kašmírových teplácích, zatímco tvůj terapeutický pes sleduje Zoolandera na svých hodinkách.

 

Lauren Graham přiznává, že si po přečtení téhle části byla jistá, že je návrat Gilmorových děvčat dobrý nápad. Podle ní je to typický Lorelaiin monolog psaný Amy Sherman-Palladino.