Rory u První dámy v Bílém domě

24.6.16

Michelle Obama, První dáma USA na svém Snapchatu zveřejnila fotku sebe a Alexis Bledel s popiskem "Je to Rory! Více již brzy...", což rozpoutalo vlnu spekulací, zdali se v Gilmorových děvčatech spolu s Rory nedostaneme i do Bílého domu.

O záhadnou fotografii se podělil i přímo Netflix na svém oficiálním twitteru i na nově zřízeném účtu @GilmoreGirls pro propagaci našeho milovaného seriálu.

Záhada pokračovala, když na Snapchatu První dámy přibylo i video, kde Alexis/Rory radostně oznamuje, že je zpátky v Bílém domě.

Na twitteru se poté objevilo i celé video ze setkání:

 

A jak to tedy bylo? Bude Michelle Obama v pokračování Gilmorových děvčat? Pro TVLine se Netflix vyjádřil k záhadnému setkání takto:

"Michelle Obama v Gilmorových děvčatech nebude. Jednalo se o vtípek Alexis, kterým chtěla podpořit Michellin nový účet na Snapchatu a její iniciativu Let Girls Learn."

Let Girls Learn je organizace založená manželi Obamovými na podporu vzdělání žen po celém světě.

Ve videu si můžeme všimnout, že Rory donese Michelle dárek od Lorelai - balíček jejích oblíbených Pop Tarts, které jsme v seriálu mohli několikrát zahlédnout. Jak jsme od samotné Lorelai mohli v sedmé sérii, v díle Lorelai a její první Cotillion, slyšet, tak "taštička chutnala jako svoboda a vzpoura a nezávislost". Je tedy jasné, že je to pro takové setkání od Lorelai velmi symbolický dar. ;)