Bez Edwarda jsem byla osamělá

12.11.16

Kelly Bishop se v interview pro RadioTimes svěřila, jak se cítila na natáčení bez Edwarda Herrmanna, jejího seriálového manžela Richarda, který nás navždy opustil před dvěma lety.

"Edward a já jsme nebyli jen kolegové, byli jsme přátelé. Poté, co v roce 2000 začalo natáčení, jsme se spřátelili v podstatě okamžitě a vydrželo nám to i po ukončení seriálu."

A právě tohle přátelství jí na place tentokrát chybělo. Při natáčení původního seriálu spolu dokonce sdíleli přívěs. Nikdo ho nedokázal nahradit, přestože si je i s ostatními kolegy blízká, například Lauren Graham je pro ní jako dcera: "Je jednou z nejchytřejších lidí, jaké znám, a vážně ji zbožňuju."

"Lauren byla trochu mimo, seděla za notebookem a psala svou novou knihu, takže si s ní nešlo moc povídat. Alexis je zase velmi tichá a plachá, takže tak jako tak moc nemluví. A tak jsem tam jen tak postávala a moc netušila co dělat," vysvětluje. "Musím říct, že jsem bez něj byla vážně osamělá. Měla jsem scény v autě, restauracích a dalších místech - to nebylo tak těžké, ale být v domě nebo jídelně bez něj..."

"Bylo to tak smutné, protože vím, že by tam byl rád s námi. Cítili jsme takový pocit prázdnoty, ale i přesto jakoby tam byl s námi. Je stále podstatnou částí seriálu, což potěší každého, komu chybí," vysvětluje a věří, že návrat seriálu bude zadostiučiněním pro jejího hereckého partnera.

V nové sérii uvidíme Emily Gilmore vypořádávat se s životem bez milovaného manžela, se kterým strávila přes padesát let. Dostaneme se přes období truchlení až k nalezení nové životní cesty.

"Během těch čtyř epizod se jí podaří najít jakousi... vyrovnanost je zřejmě správné slovo. Začne se znovu soustředit sama na sebe, ale nejdřív k tomu má daleko."

A čeho se Kelly bojí?

"Doufám, že výsledný dojem fanoušků bude odpovídat jejich očekávání. To je jediná věc, které se děsím. Doufám, že budete spokojení. Věřím, že budete, protože já jsem."