Bon Voyage, Gilmorky! Už je to 9 let

15.5.16

Přesně před devíti lety byla odvysílána poslední epizoda Gilmorových děvčat s názvem Bon Voyage, v češtině pak Šťastnou cestu.

A jak tehdy seriál skončil? Ve zkratce... z oslavy promoce se nečekaně stává večírek na rozloučenou s hektickou přípravou. Rory za pár dní odjíždí za prací, a tak celé město pod vedením Luka narychlo zorganizuje pořádné překvapení. Víc si můžete přečíst v obsahu epizody. Pokud jste v gilmorovském světě nováčky a poslední díl jste ještě neviděli, na odkaz neklikejte a ani dál nečtěte! :)

Konec se tehdy ne všem fanouškům zamlouval. Někomu vadila jeho celková otevřenost, někomu, že vlastně není jisté, jestli Lorelai skončí s Lukem a hodně lidem leželo v žaludku, proč si Rory vybrala kariéru před svatbou s Loganem. Jiné zase štvala představa, že se z rockerky Lane stala obyčejná máma. Problém byl už v celé poslední sérii, odchod tvůrců Amy a Dana byl velmi znát, přestože si i tak seriál udržel dobrou kvalitu až do konce. Něco tomu zřejmě prostě chybělo...

Uvidíme, jaký ohlas budou mít nové díly a jak zaujme konec, pro který Amy Sherman-Palladino slibuje pověstná čtyři slova, která mají vyslovit Lorelai s Rory. Amy i Dan je dlouhou dobu nechtěli nikomu prozradit, dokonce chyběly i ve scénářích, ale nakonec se tajemství odkrylo alespoň vybraným hercům.

Ovšem s otevřeným koncem bude zřejmě opět problém, komu se nelíbil tenkrát, měl by se připravit na možný nával vzteku. Lauren Graham prozradila, že nás na konci čeká pořádný cliffhanger. Rozhodně se netěšte na žádné uzavření, což potvrdil i Scott o Lukově příběhové lince. Právě od něj padla i informace, že se s případným úspěchem nových dílů možná budeme moci dočkat dalšího pokračování, což by otevřený konec pouze podpořil. Uvidíme, co si na nás tentokrát vymysleli, rozhodně je se na co těšit!