Emily Gilmore v tričku a džínách

29.10.16

Mezi prvními reakcemi fanoušků na trailer zvítězilo udivení nad neformálním oblečením Emily Gilmore v jedné ze scén. Tričko a džíny, to opravdu není to, co bychom očekávali, že má Emily vůbec v šatníku. Nebyla by to ale ona, kdyby takhle ležérní outfit nedoplnila něčím na úrovni... perly kolem krku dávají znát, že tahle žena umí vyklízet dům s noblesou. :)

Kostýmní výtvarnice Brenda Maben a sama Kelly Bishop se na téma Emilyina šatníku pobavily s Vanity Fair.

Brenda i Kelly se při vymýšlení oblečení pro novou sérii shodly, že je potřeba dodržet její styl, který jsme mohli vidět ve starých dílech. K určité změně samozřejmě dojde, ale podle Brendy bylo nutné dospět k ní postupně.

"Když ztratíte manžela, se kterým jste si byli blízcí a za kterého jste byla provdaná celé roky, způsob, jakým přemýšlíte a jak se oblékáte, se nemůže okamžitě změnit. Je zde období smutku," vysvětluje.

A co se týče diskutovaného trička a džín?

Brenda prozradila, že byla v šoku, když viděla, že se právě takhle upravená Emily objevila už v traileru. Netflix zatím razil přístup "moc vám toho neřekneme, budete se víc těšit", takže bylo tohle odhalení malým překvapením pro všechny. Sama by nám prý také nic neprozradila: "Mohli byste mě zavěsit za nehty a stejně bych vám nic neřekla."

Obsah traileru překvapil i Kelly. Stejně jako ostatní je ale vázána mlčenlivostí, takže se o tomto zásadním odklonu od stylu oblékání její postavy mohla vyjádřit jen v náznacích. Podle ní má hlavně tričko konkrétní význam, a to v podobě popkulturního odkazu. "Všechno se to rychle vyjasní, jakmile scéna začne, a hodně lidí to rozesměje," dodává.

Konkrétnější prý ani jedna být nemůže, ale alespoň nám Brenda ještě prozradila jedno malé tajemství. "Vyrobili jsme ho," přiznává. "Ve skutečnosti neexistuje, ale značka Candies byla tak laskavá a nechala nás použít její logo."