Lauren a Alexis pro Parade

20.11.16

Lauren Graham a Alexis Bledel odpověděly na pár otázek magazínu Parade a nechaly se vyfotit v podzimních barvách.

Je to už několik let, ale fanoušci je stále poznávají. Navíc s přesunutím původních Gilmorových děvčat na Netflix si seriál našel fandy i mezi mladšími ročníky, pro které zřejmě není problém poznat své oblíbené postavy v jejich dnes o několik let starších představitelích.

"Pokaždé mě napadne: 'Vždyť mi je teď 100, jak mě vlastně poznají?'" vysvětluje Lauren. "Nosím brýle a vlasy sepnuté nahoru, ale oni ten seriál milují natolik, že mě poznají i v tomhle přestrojení."

"Náš vztah je pro mě opravdu důležitý," přiznává Lauren. Přestože každá bydlí na jiné straně Států, Lauren žije se svým přítelem Peterem Krausem v Los Angeles a Alexis s manželem Vincentem Kartheiserem a malým synem v New Yorku, najdou si způsob, jak se vidět: "Během těch let jsme se dokázaly sejít a vynahradit si čas, kdy jsme spolu nebyly."

Návrat seriálu pro obě znamenal i setkání s přáteli. Například Lauren a Melissa McCarthy bývaly dokonce sousedky, co se vzájemně zvaly na Díkůvzdání, ale to už je pár let: "Pokračování mi přivedlo Melissu zpátky do života. Nějak jsme ztratily kontakt, takže mi to udělalo velkou radost."

Alexis byla zase nadšená z společného natáčení s Keiko Agena: "Mít zase scény s Keiko bylo vážně úžasné, protože po celá ta léta byla Roryinou nejlepší přítelkyní. Je to prostě zábava s ní pracovat."

Edward Herrman na natáčení všem chyběl, lépe na tom nebyly ani postavy, kterým chyběl jeho Richard Gilmore. Lauren ale vysvětluje, že je v nové sérii přítomný jeho odkaz, což způsobilo možnost v příběhu zacházet mnohem hlouběji, než tomu bylo zvykem v původních epizodách.

"Moje postava pomocí vzpomínek, které na něj má, konečně přijde na kloub tomu, co jí chybělo," dodává Lauren. Alexis se přidává, Richardův odchod odstartuje v Roryině životě velkou změnu: "Přivede to Rory domů. S Lorelai se neviděla už nějaký čas, protože pracuje, cestuje a prostě žije vlastní život. No a tohle je pro ni katalyzátorem k úvahám a dělání různých změn."

Aktuálním tématem je nyní Díkůvzdání. Které jídlo jim nejvíc chutná?

"Normálně se snažím nejíst chleba, ani nic podobného, proto na Díkůvzdání miluju nádivku. Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel," přiznává Lauren. Alexis pro změnu dělá tolik brusinkové omáčky, aby vydržela i pár týdnů: "Protože si ji můžete dát na cokoli, třeba na vafle nebo krůtí sendvič."

Lauren se podělila i o tip, jak si ohřát večeři bez zbytečného vysychání, stačí prý použít rýžovar. Alexis zase přiznala, že má ráda, když hraje o svátku v televizi fotbal, na což Lauren okamžitě zareagovala: "A víš vůbec, kdo hraje?" - "Ne, to je mi jedno."

Lauren také přiznává, že nepotřebuje v kuchyni nutně pomoc, ale líbí se jí něčí společnost. Kromě chvíle, kdy přistihla svoji fenku, jak se chystá sežrat pečený Brie.