Lauren o Gilmore Girls: A Year in the Life

29.7.16

Lauren Graham se během letní TCA Press Tour vyjádřila k nové sérii Gilmorových děvčat.

O pokračování se švitoří od odvysílání posledního dílu sedmé série, fanoušci na jakékoli zprávy čekali jak na smilování několik let, ale nic se nedělo. Kdy se tedy rozhodlo, že je dobré se ke Gilmorovým děvčatům vrátit? "Seriózně jsme se o tom začali bavit asi před dvěma roky. A asi tak před rokem se začalo něco dít," svěřila se Lauren novinářům.

Natáčení ale bylo lehce hektické, podařilo se sice získat místo ve studích Warner Bros., kde se natáčel původní seriál, problém ale byl, že žádná z kulis již neexistovala. "Měli jsme ten plac k dispozici jen na malou chvilku, než ho opět dostalo Pretty Little Liars. Všechno muselo proběhnout určitým způsobem... I to ale mělo své kouzlo. Všechno to do sebe prostě zapadlo."

Gilmorova děvčata si pokračování jistě zaslouží, už z důvodu, jak původní seriál skončil. "Skončili jsme sérií, u které chyběl autor seriálu, a ten je v případě tohohle typu pořadu nepostradatelným hlasem... spousta otázek zůstala nezodpovězena, takže není divné, že jsme se vrátili, když bylo tak nějak potřeba na některé ty otázky odpovědět."

Otázkou tedy zůstává, jestli čtyři nové díly ze série Gilmore Girls: A Year in the Life opravdu vyplní představy fanoušků a zodpoví, co je tolik let trápilo. Lauren se jako fanoušek seriálu nebojí říct, že to vidí velmi dobře: "Vážně si myslím, že zodpoví. Ale těžko říct, jsem si jistá, že se najdou lidé, kteří nebudou spokojení, ale já vážně jsem... Podle mě bylo všechno zodpovězeno."

Soooo this happened!!!😁😬😁 #gillmoregirls #fangirling #coffee

Fotka zveřejněná uživatelem Mackenzie Foy (@mackenziefoy),

 

Od dob, kdy bylo pro Lauren natáčení Gilmorových děvčat denním chlebem, uplynulo hodně času, takže není divu, že se, jak říká, ocitla v situaci, kdy si připadala, jak kdyby natáčela první den. "Cítila jsem se jako úplný trouba. Byla jsem dojatá a vzrušená. Bylo to prostě úžasné a plné emocí. Musela jsem se dát dohromady, abych zvládla ty své dlouhé repliky," vzpomíná.

Natáčet sedm let seriál, který měl scénáře mnohem delší než ostatní seriály, je pro paměť herců dost náročná věc. Dlouhé scény, dlouhé dialogy a spousta času na place. Podle Lauren natáčení trvalo třeba i 14 hodin denně, poslední den strávila na natáčení dokonce 21 hodin. Je tedy naprosto normální, že má děj seriálu tak trochu v mlze. :)

"Je těžké si to pamatovat. Když to ale vidím v televizi nebo mi někdo řekne repliku - chce se mnou hrát 'a kdo řekl tohle', tak můžu okamžitě říct, čí replika to je. Bez problému. Jak mi to někdo připomene, okamžitě to naskočí zpátky. Ale když se mě někdo zeptá, co si myslím třeba o čtvrté sérii, tak mě napadá jen: 'Která to byla? Jaké jsem měla vlasy?'"

O čem dalším se mluvilo na tiskovce, si můžete přečíst v předchozím článku. Nepřehlédněte také teaser, který před pár dny vypustil Netflix. Nových dílů se dočkáme na Netflixu 25. listopadu.