Proč bychom měli mít rádi April?

30.10.16

Mezi fanoušky po celém světě je celkem populární nenávidět Lukovu dceru April, která se poprvé objevila v epizodě Návrat ztracené dcery, kdy Luka překvapila svou vědeckou prací na téma "Kdo je můj otec?". Podle některých je právě ona jediným důvodem, proč Lorelai s Lukem zrušili zasnoubení. 

Ať už to cítíte stejně nebo ji máte rádi, určitě nepřehlédněte, o čem se její představitelka Vanessa Marano, která samu sebe na festivale Gilmore girls Fan představila větou: "Já hraju April Nardini, což znamená, že mě hodně z vás nenávidí", rozpovídala v interview pro Teen Vogue. Na řadu přijde také vysvětlení, proč bychom si měli stejně jako ona April zamilovat.

Povězte nám, jak jste se stala součástí Gilmorových děvčat. Je pravda, že jste byla fanouškem seriálu ještě předtím, než jste v něm začala hrát?

"Byla jsem opravdu velkým fanouškem. Vyšel castingový inzerát, kde v podstatě stálo: 'Hledá se 13letá dívka, podivná, souvisí s Lukem.'  Sledovala jsem to, takže jsem okamžitě věděla, že pro něho vymysleli dceru. Uvažovala jsem; Luke a Lorelai jsou spolu, už přes dvě série, takže se budou muset rozejít... a ona bude tím důvodem a já ji budu nenávidět, zatímco ji budu muset hrát. Tohle všechno se mi zběsile honilo hlavou, ale... I když je to osoba, která je od sebe odloučí, tak co, já prostě chci být v Gilmorových děvčatech."

"Pamatuju si, jak jsme šli s tátou do obchodu pro červené brýle a ony byly s dioptriemi. Nenosím brýle, takže jsem všechno viděla rozmazaně, a to na konkurzu i při prvním dni na place. Vzpomínám si, že si toho pak všiml rekvizitář a zeptal se mě, jestli bych nechtěla, aby mi do nich dal obyčejná sklíčka. Prostě jsem tu roli zarputile chtěla. A to se vážně nikdy nestalo, dokonce ani k dnešku mě nenapadá žádná jiná role, kterou bych chtěla tak moc jako jsem chtěla být v Gilmorových děvčatech. Takovým jsem byla fanouškem."

Zmínila jste, že vás někteří fanoušci možná nenávidí. Byl takový ohlas na vaši postavu po celou dobu?

"Teď je to lepší. Řekla bych, že je to už v pohodě. Vzhledem k tomu, že se ti dva dali opět dohromady. Kdyby se tak nestalo, nevím, jestli bych se tu mohla ukázat. Věděla jsem, do čeho jdu. Bylo mi jasné, že nepůjde o oblíbenou postavu. Což je ale k vzteku, protože April je vážně bezva a tak zvláštní. Líbily se mi její scény s Lukem, protože v nich oba byli tak nešikovní. Ale věděla jsem, že se té postavě dostane takového ohlasu."

#tbt to the #GilmoreGirls days! Who's excited for #GilmoreGirlsRevival? 🙋🏻@GilmoreGirls

Fotka zveřejněná uživatelem Vanessa Marano (@vanessamarano),

 

Máte oblíbenou nějakou vlastní dějovou linku?

"Tu první scénu, kdy se April objevila. Zároveň to byla i první scéna, kterou jsem točila. A byla to strašná legrace. Dělo se tam tolik věcí, jako třeba běh kolem bistra a sundavání té obrovitánské helmy. A celá dějová linka? Vážně se mi líbilo, když Luke doprovázel April na školním výletě. Líbí se jí tam jeden kluk a po něm chce, aby působil v pohodě. On se zase snaží najít způsob, jak být správným otcem, přestože se navzájem ještě pořádně neznají. Tahle linka se mi hodně libí."

Existuje postava, se kterou byste chtěla mít společnou scénu?

"Oh, to se týká tolika postav! Měla jsem štěstí, že jsem dostala hodně scén s Lukem a Lorelai, a také s Rory. Oh, a měla jsem scény i s Jessem. A věřte mi, to bylo pro tehdy 13letou holkou vážně něco. Byla bych vážně ráda, kdybych měla společnou scénu s Richardem a Emily. Nevím, proč se nikdy nenašel důvod pro jejich setkání, ale podle mě by to bylo bezvadné. Také jsem byla šťastná, že jsem dostala scény s obyvateli městečka. Mohla jsem jít na schůzi městské rady, což bylo úžasné. Ti svérázní obyvatelé města, to byla vždycky moje nejoblíbenější část Gilmorek."

Jakým jedním slovem byste popsala návrat seriálu?

"Nostalgický."

A jak se April změnila?

"Stále je nepředvídatelná a výstřední, což je podle mě skvělé. Teď už je dospělá. Uvidíme ji právě v době, kdy odpromuje. Takže se tak nějak snaží zjistit, kým se teď stane. Myslím, že chodila na MIT, a je stále tím super divným matematikem, který postrádá špetku sociálních dovedností. Ale to je to, co na ní milujeme!"

Poslední otázka - jste pro Logana, Jesse nebo Deana?

"Pro Jesse. A to bez debat."

Jak to?

"Fajn, když chcete, abych se pustila do řečnění. (směje se) Ačkoli měl vztah s Jessem bezpochyby největší potenciál být destruktivní, ve skutečnosti se ukázalo, že je pro oba dva přínosem. Líbilo se mi, jak jsou sladění na intelektuální úrovni a jak Jesse jejich vztah změnil a udělal z něj lepšího člověka. Zatímco, když byla Rory s Deanem, opravdu stagnovala, on ji nikdy nemohl dohnat. A Logan - všichni víme, co se mezi nimi stalo. To nebylo dobré. Podle mě byl Jess jedinou volbou, při které se ti dva skutečně navzájem zlepšovali. I když to na začátku zrovna tak nevypadalo, spíš se zdálo, že je pro ni špatný, tak teď, kdo ví. Nyní, když jsou oba dospělí, možná jsou na to konečně připraveni. Kdo ví? Já vlastně nevím a potvrdit také nic nemůžu, ale doufat pořád smím."