Zajímavosti z panelu "Ze zákulisí"

24.10.16

Na festivale Gilmore Girls Fan proběhl diskusní panel "Ze zákulisí" s několika členy štábu Gilmorových děvčat. Účastnili se ho Stan Zimmerman (producent-konzultant), Sheila Lawrence (producentka), Mara CaseyJami Rudofsky (ředitelky castingu), Valerie Campbell (vedoucí kostymérka) a George Bell (dialogový kouč). Moderování se ujal populární novinář Michael Ausiello.

A co nám prozradili? TVLine ve svém článku zmínila hned několik zajímavostí.

Rudofsky zavzpomínala na pohledného a talentovaného blonďáka, který se jí zamlouval na jednom castingu a doporučila ho do Gilmorových děvčat pro malou roli fotbalového hráče. Casting se mu ale tentokrát úplně nepovedl a ostatní ze štábu si z ní dělali legraci, jestli to myslela vážně. A kdo že to byl? Ryan Gosling. :)

První volbou pro roli Sookie byla Alex Borstein, která ale musela roli odmítnout kvůli její účasti v seriálu MADTv. V Gilmorkách nakonec ztvárnila alespoň dvě vedlejší roličky, a to harfistku Drellu a Emilynu módní poradkyni slečnu Celine. A tak bylo na řadě dlouhé hledání, z kterého si Casey a Rudofsky pamatují, jak se jim Melissa McCarthy líbila už z fotografie. Plusem byly i její zkušenosti s improvizační komedií. Na castingu pak předvedla perfektní výkon, takže už jen zbývalo, aby se předvedla vedení. Po cestě jí prý Casey ze srandy pověděla "Nep...r to!". No a ne. Roli dostala. :)

Velkou výzvou pro ně bylo také nalézt toho správného Deana. Casey prozradila, že když se ke štábu přidala, dostali už dva Deanové sbohem. Pak se na castingu objevil 17letý Jared Padalecki a podle slov Rudofsky byl tak hrozně roztomilý a navíc uměl hrát, že ho okamžitě ukázali Amy Sherman-Palladino. Roli dostal a Amy se rozčilovala, že přeci není fér, že ony ho našly hned na první pokus. :) Campbell si při té příležitosti vzpomněla na malý problém s jeho kostýmy. Jared totiž mezi první a druhou sérií poněkud vyrostl a ona na něj při zkouškách kostýmů doslova ječela. :)

Campbell taky vzpomíná na Amyino pravidlo ohledně holých břich hereček. Jak Amy říkávala: "Kdybyste byli v zimě v Connecticutu, zmrzli byste!" Takže se kontroloval každý záběr a pokud by se někde tenhle kostymérský přešlap objevil, režiséři museli záběr vystřihnout.

Další její oblíbenou vzpomínkou je Jacksonovo roztomilé pyžamo s jeho fotkami z mládí. Scénář prý tehdy dostali na poslední chvíli, takže si nechala od Jacksona Douglase poslat fotky ze střední školy a zběsile je přes noc ve Photoshopu naklíčovala s fotkami středoškolských zápasníků. Hotové pyžamo dorazilo na natáčení přesně na čas.

Zimmerman a Lawrence zase vzpomínali na psaní scénářů. Zajímavé byly letní autorské akce, při kterých vymýšleli dějové linky pro celou sezónu. Připomněli si společný výlet do Vegas, kde pili koktejly a dali se společně na vodní aerobik. :D Dodali taky, jak poznáte místnost scénáristů Gilmorových děvčat: "Obrovitánské bílé tabule popsané malilinkatým písmem."

Bell se vyjádřil k až neuvěřitelnému tempu dialogů. Pro stále herce to prý problém nebyl, rychle si zvykli, ale hostujícím hercům to už potíže dělalo. Vždycky jim prý říkal: "Bylo to dobrý, ale teď by to chtělo zgilmorovat. Zrychlete!" Nakonec tedy rychlá mluva nebylo to, co dělalo hercům občas problém. Lawrence prozradila, že jednu scénu museli točit 36krát. A proč? No, Luke měl tak trochu problém připravit další konvici kávy. :)

A nakonec, Zimmerman potvrdil, že je městečko Washington Depot, kde se festival konal, opravdu předlohou pro kouzelné Stars Hollow. Amy se svým manželem Danem potom, co vedení WB odsouhlasilo jejich nápad na seriál s matkou a dcerou, které jsou nejlepšími přítelkyněmi, projížděli přes tohle connecticutské městečko a přespali v místním hotelu Mayflower. No a město a lidi v něm si zamilovali...