Dean, Jess nebo Logan? A není to jedno?

3.11.16

K návratu Gilmorových děvčat neodmyslitelně patří i otázka: "S kým Rory vlastně skončí?" V Gilmore Girls: A Year in the Life se objeví všechny tři Roryiny bývalé lásky; Dean, Jess i Logan. Už za éry původního seriálu se fanoušci rozdělovali na týmy se jménem svého oblíbence. Dnes, v době sociálních sítí, ale potkáte diskuse a někdy i hádky na toto téma v podstatě všude. Zatímco se vášně kolem týmu Dean po oznámení, že se postava Deana objeví v nové sérii pouze krátce v jedné z epizod, ochladily, mezi týmy Jess a Logan to i nadále pěkně vře. Občas to dokonce působí, že fanoušky na Rory ani nic jiného nezajímá...

Na toto téma se již vyjádřila sama Alexis Bledel, která je přesvědčená, že na Rory je mnohem víc, než jen její výběr partnera a že ji osobně při čtení scénáře zajímaly úplně jiné věci, než s kým nakonec skončí. Ani Lauren Graham nepovažuje rozdělování na týmy za podstatné, na Gilmorkách je podle ní důležitější, že mají sebe samy a sebe navzájem.

S touto posedlostí najít Rory chlapa není nijak spokojená ani autorka Amy Sherman-Palladino, její vyjádření se objevilo v rozhovoru pro časopis Time. Podle ní Rory určitě netráví hodiny přemýšlením nad tím, s kým skončí, ale spíš nad tím, jak dostat svůj článek do New York Times. Chápe ale, že lidé touží po romantice.

"Někdy si přeju, aby ta záležitost Dean vs. Jess nebyla tak výrazná, protože v rámci celého jejího života byl fakt, s kým chodí v 16 letech, jen taková maličkost. Nechci lidem upírat to vzrušení, ale ti kluci tam byli proto, aby ukázali její osobnostní vývoj. Vybírala si je podle toho, kým zrovna byla," vysvětluje. "To, že byl Dean jejím prvním klukem a pak začala mít zájem o Jesse, byla součást jejího charakteru a dospívání. Pak se dala dohromady s Loganem a bůh ví, s kým dalším byla potom."

Proč se lidé zaměřují pouze na tohle, přesně nechápe. Sama by si mezi nimi nevybírala: "Pro každého z těch tří kluků mám vážně slabost, ať už pracovně či osobně. Všichni byli opravdu podstatnou součástí seriálu a popravdě, pokaždé znamenali oživení Lorelaina a Roryina příběhu. Jak vztahy Lorelai, tak vztahy Rory byly jádrem všeho. Byl to způsob, jak prozkoumat jejich vzájemný vztah matky a dcery."

Samozřejmě má radost, že jsou všichni tři pánové fanoušky milováni, ale ráda by připomněla, že jsou jen malým kousíčkem skládanky, kterou celá postava Rory je. "Tak třeba Deanovi bylo 16 let, když spolu randili. Všichni by si měli vzpomenout na své lásky, když jim bylo 16, a pak přehodnotit, jestli by to mělo být hlavním a jediným tématem rozhovorů, " dodává.

Byla by ráda, kdyby také někdy viděla, jak lidé řeší třeba, pro které noviny Rory pracuje nebo jestli získala Pulitzera...

Patříte také do některého z týmů? Nebo jste zvědaví na celý Roryin život a vývoj?