Čím nás lákají Gilmorky na Instagramu?

8.11.16

Netflix nenechal nic náhodě a nová Gilmorova děvčata propaguje vedle Facebooku a Twitteru také na Instagramu. Každý účet je využíván trochu jiným způsobem a právě na Instagramu můžeme vídat speciální tématické fotografie, které odkazují na původní seriál.

Tahle série začala fotkou kávy u Luka v bistru, poté přibyla čína z Alova světa lívanců. Jako třetí se objevila cedule oznamující probíhající městskou schůzi, na kterou má Lorelai zákaz nosit jídlo, s poznámkou "Přineseme Fahrfunugen Dugan Soogan. Neříkejte to Taylorovi.", která odkazuje na Lorelaiinu výmluvu z epizody Láska, kopretiny a trubadúři.

Jako další přišla na řadu videokazeta s Kirkovým filmem s popiskem: "Nalezena za Roryiným závěsem ve starshollowské videopůjčovně." Toto geniální umělecké dílo jsme mohli vidět na Filmovém festivale v epizodě Doučování. Závěs pak odkazuje na epizodu Richard ve Stars Hollow, ve které Rory upozorní na to, že se malé děti mohou snadno dostat k nevhodným filmům.

Další fotka s talířem plným taštiček Pop Tarts a jedním jablkem uprostřed odkazuje na epizodu Narušený koncert, kdy to samé připraví Lorelai pro Rory, Paris, Louise a Madeline jako předkrm, než dorazí pizza. Při pohledu na rtěnku s názvem Hříšná rajda a popisek "Protože Špinavá coura už je" si nemůžeme nevzpomenout na legendární pobyt Lorelai a Emily v lázních v epizodě Matka a dcera. Pak tu máme Laniny bicí v garáži s logem kapely Hep Alien a komentářem: "Následuj je na kraj pouště bylo moc dlouhé." Fotka samozřejmě odkazuje na epizodu První pořádný mejdan, ve které má kapela svůj první kšeft. Problém je ale v tom, že se stále nemohou dohodnout na jménu, takže je nejde před vystoupením představit.

Víte, že název kapely Hep Alien je přesmyčka jména Helen Pai, nejlepší přítelkyně autorky Amy Sherman-Palladino, která je zároveň producentkou seriálu a předlohou pro postavu Lane?

Pohled na Taylorův obchod, který láká na švestky, které slečna Patty zhodnotila tak, že jsou ještě lepší než-li sex, nám pro změnu připomíná Pattiny oblíbené procházky po obchodě a ochutnávku "smyslného" čerstvého ovoce a samozřejmě epizodu Pohřební hostinu, ve které Rory hrozně nenápadně sleduje Deana v práci. Tričko s nápisem "Babette jedla ovesnou kaši" pak odkazuje na jedno z Kirkových zaměstnání. V epizodě Seznam pro a proti dostal geniální nápad prodávat trička s humornými nápisy o věcech, kterých byl on sám svědkem. No, Kirk... :)

Následovala sada fotografií, která nás nechala zavzpomínat na Roryiny lásky. Na první jsme mohli vidět deštník s nápisem In Omnia Paratus, což je heslo Brigády života a smrti, a poznámkou: "Když skočíš ty, skočím taky." Zde jde o epizodu Skok do neznáma, ve které se Rory zúčastní tajné akce Brigády života a smrti a díky Loganovi překoná strach a trochu se odváže. Na druhé je kniha s vepsanou větou "Chtěl jsem ti tam jen napsat pár poznámek" a titulkem: "Dobrou noc, Dodgere." Obojí odkazuje na epizodu Nick a Nora/Sid a Nancy, ve které se Rory seznámí s Jessem. Ten jí ukradne knížku a protože už ji četl několikrát (asi 40krát), dovolil si jí tam napsat pár poznámek. A prý, že moc nečte...

Víte, že se jednalo o básnickou sbírku Kvílení od Allena Ginsberga, která samozřejmě nesmí chybět v čtenářském deníku Rory Gilmorové, jenž tu nově najdete?

Třetí fotka nám pak ukazuje schovaný kukuřičný škrob mezi knihami, který Rory omylem ukradla u Taylora v obchodě, když ji Dean překvapí prvním polibkem, v epizodě Utajený polibek.

Další fotografie patří Lukovi a jeho romantickému gestu. V epizodě Psáno ve hvězdách přizná Lorelai během prvního rande, že od jejich prvního setkání nosí v peněžence horoskop s připsanou poznámkou "Dnes potkáte otravnou ženskou. Dejte jí kafe a ona vypadne." , kterým ho tenkrát přesvědčila, aby jí přednostně nalil kávu. Horoskop si měl schovat, že mu jednoho dne přinese štěstí.

Nejnovější tři fotografie nás chtějí natěšit na návrat našich oblíbenců. Na první je jmenovka Paris Geller na dveřích kanceláře. Jakoupak práci tedy Paris nakonec má? Na druhé jsme si mohli prohlédnout kvalitní oblek se sponou na kravatu s iniciály L.H. a poznámkou: "Ahoj, hvězdo!" Evidentně se má Logan stále dobře, tedy alespoň, co se týče peněz. Můžeme se tedy jen těšit na to, kam až to tenhle nadějný hoch dotáhl. Na třetí nás čekal Jessův bágl v Lukově bistru a upozorněním, ať schováme své zahradní trpaslíky. Jess se tedy alespoň na nějaký čas do Stars Hollow vrátí. My věříme, že bude jeho pobyt probíhat lépe než před lety. Babette se už určitě o Pierponta bát nemusí. :)

Uvidíme, jaké další fotografie nás ještě čekají. Která vás pobavila nejvíc?